Best Practices-sessie over de maatwerkaanpak op 8 juli 2015

Op woensdag 8 juli organiseerde Actal, samen met het ministerie van Economische Zaken en VNO-NCW/MKB-NL een best practices bijeenkomst, die geheel in het teken stond van het programma ‘Maatwerkaanpak regeldruk bedrijven’.

 

Het verslag van de bijeenkomst vindt u hier.

 

De presentaties en spreektekst staan hieronder in het programma vermeld.

 

Programma ‘Maatwerkaanpak regeldruk bedrijven’ d.d. 8 juli 2015, aanvang 15.00 uur

Locatie: VNO-NCW, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag (Malietoren)

 

15.00 – 15.10Welkom door Jan ten Hoopen, voorzitter van Actal, tevens dagvoorzitter.
15.10 – 15.40Esmeralda Vergeer. Als promovenda bij het Centrum Regionale Kennisontwikkeling van Universiteit Leiden, doet zij onderzoek naar regeldruk bij ondernemers. Ondanks alle aandacht voor het verminderen van regeldruk zeggen ondernemers dat ze hier nog weinig van merken. Hoe kan dat? Deze vraag staat centraal bij haar onderzoek. Uit de verschillende voortgangsrapportages blijkt immers dat de regeldruk met forse bedragen is afgenomen. Zou het kunnen dat ondernemers zich aan andere zaken storen dan datgene waarop de overheid zich richt? 

Presentatie maatwerkaanpak Esmeralda Vergeer 8 juli 2015.

 

15.40 – 16.05Jeroen de Veth, EVO, partner in de maatwerkaanpak Logistiek. Het actieplan ‘Maatwerkaanpak Logistiek’ is in begin dit jaar naar de Tweede Kamer verstuurd. De EVO werkt samen met de overheid aan oplossingen voor maar liefst 22 knelpunten in de logistiek van het bedrijfsleven, waaronder voorstellen voor een betere voorlichting over ingewikkelde regels, het harmoniseren van inspectietarieven in Europa en het verminderen van lokale regeldruk. 

Presentatie Jeroen de Veth MAR-L VNONCW 080715

 

16.15 – 16.45Patrick van Domburg, ambassadeur maatwerkaanpak Winkelambacht. Op initiatief van ANKO en MKB Nederland en met steun van Detailhandel Nederland is in september 2014 de coalitie winkelambacht samengesteld met daarin vijf brancheorganisaties: bakkers (NBOV), schoenherstellers (NSV), slagers (KNS), bloemisten (VBW) en kappers (ANKO). Op 1 april jl. heeft hij minister Kamp van het ministerie van Economische Zaken de lijst met 11 belemmeringen van het winkelambacht in de vorm van een rapportage aangeboden. 

Spreektekst Patrick van Domburg

 

16.45 – 17.10 Afrondende discussie met Jan ten Hoopen, voorzitter Actal; Bertholt Leeftink, DG Bedrijfsleven & Innovatie ministerie van Economische Zaken en Cees Oudshoorn, directeur beleid VNO-NCW/MKB-NL

 

Download hier het programma in PDF pdf

Meer informatie of aanmelden kan door contact op te nemen via info@actal.nl