NOS – “Met het oog op morgen”: Jan ten Hoopen over Brusselse regeldruk

In een interview in NOS – “Met het oog op morgen” heeft Jan ten Hoopen zijn visie gegeven op de regeldruk die uit “Brussel” komt. Als lid van de High Level Group on Administrative Burdens (HLG) adviseert hij de Europese Commissie over mogelijkheden om de Europese regeldruk te verminderen. Belangrijke adviespunten van de HLG waren het gelijkschakelen van papieren en elektronische facturen (verwachte besparing € 18 miljard) en het maken van uitzonderingen in de jaarverslagregels voor micro-ondernemingen (verwachte besparing € 6,3 mld.).

 

In het interview geeft Jan ten Hoopen aan dat veel van de kritiek op de EU voortkomt uit overmatige regelgeving uit “Brussel”. De HLG vormt een belangrijk mechanisme om de regeldruk te beperken, maar het zou nog beter zijn als de Nederlandse aanpak voor het verminderen van regeldruk naar Europa zou worden geëxporteerd.
Het interview met Jan ten Hoopen kunt u terugluisteren via bovenstaande link. Indien de link niet goed werkt, kunt u onderstaand URL-adres kopiëren en in de URL-balk plaatsen. Het interview begint ongeveer om 23.45 uur.

 

http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/16/2014-02-26