Verdien je collegegeld terug met een goed idee. Schrijf een essay! Bericht van de jury

Advertentie

 

Het Adviescollege toetsing regeldruk (Actal) looft € 1.771 uit voor het beste essay over regeldruk: Hoe kan de regeldruk in Nederland merkbaar verminderen? Lees hierover ook het interview met juryvoorzitter Boris van der Ham in Metro.

 

Bericht van de jury

Wij hebben met veel plezier de essays gelezen! De 51 inzenders hebben heel verschillende achtergronden (van filosofie tot bouwkunde, van ergotherapie tot bedrijfskunde). De essays waren soms heel persoonlijk (regeldruk van mijn ouders of problemen met de OV-chipkaart). Er zijn verschillende beleidsvelden behandeld (zoals zorg, onderwijs, energie, vervoer). Verschillende deelnemers toonden veel vertrouwen in oplossingen met internet en persoonlijke internetpagina’s.

 

Wij hebben uit alle inzendingen een top 3 gekozen (in alfabetische volgorde):
– Wasima Khan met het essay (Ver)lichtende voorbeelden
– Eva van den Noort met het essay Leve de Omzetbelasting!
– Ruben Spelier met het essay Voorbij het vangen van paarse krokodillen en afkicken van regeldrugs. Op weg naar een nieuw curriculum voor publieke professionals.

 

De drie genoemde schrijvers zijn genomineerd voor de hoofdprijs. Tijdens een Actal-conferentie in het voorjaar 2013 wordt bekend gemaakt wie de hoofdprijs heeft gewonnen en zal deze prijs ook worden uitgereikt. Actal stelt ten behoeve van de conferentie momenteel een boek samen. Daarin zullen het winnende essay en quotes uit de andere essays worden opgenomen.

 

De jury