Video-impressie symposium nieuw Actal

‘Minder regeldruk, meer ruimte’ was de titel van het symposium, dat op woensdag 2 november werd gehouden in sociëteit De Witte in Den Haag. Een video-impressie geeft een indruk van deze bijeenkomst, die was georganiseerd door Actal.

Het symposium, dat door een groot aantal genodigden werd bezocht, markeerde de start van het nieuwe Actal, het Adviescollege toetsing regeldruk, dat sinds kort een nieuwe samenstelling en een nieuw mandaat heeft.

Aan de paneldiscussie werd deelgenomen door vertegenwoordigers van de doelgroepen van Actal, onder wie Wilna Wind (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie) en Mark Streuer van CBW-Mitex (brancheorganisatie voor ondernemers in wonen, mode, schoenen, textiel en sport). Het kabinetsbeleid op het gebied van regeldruk werd – na een videoboodschap van minister Maxime Verhagen – toegelicht door Nicole Kroon, directeur Regeldruk en ICT-beleid van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
Ook drie leden van de Tweede Kamer namen deel aan de discussie: Pierre Heijnen (PvdA), Ad Koppejan (CDA) en Erik Ziengs (VVD).

Tijdens het symposium gaf collegevoorzitter Jan ten Hoopen zijn visie op het nieuwe Actal en werd afscheid genomen van oud-voorzitter Steven van Eijck en oud-collegelid Tjark de Lange.