Vermindering regeldruk kan beter merkbaar worden

Burgers en bedrijven merken nog onvoldoende dat de regeldruk in Nederland afneemt. Actal heeft een bundel, getiteld  ‘Merkbaar minder regeldruk’, samengesteld. Daarin laten vooraanstaande auteurs hun licht schijnen over deze problematiek. Op de conferentie ‘Merkbaar minder regeldruk’ heeft Actal-voorzitter Jan ten Hoopen het eerste exemplaar van deze bundel aangeboden aan Minister Plasterk. Op 19 april 2013 heeft Actal het gelijknamige advies al aan hem uitgebracht. Voor het advies, klik hier.

 

Tijdens de conferentie hield Jan ten Hoopen de minister voor: “Het is niet genoeg als je alleen kwantitatief de regeldruk vermindert; het is niet genoeg als je alleen wat irritatielijstjes langsloopt; het is niet genoeg als je alleen je vriendelijke gezicht opzet; en het is ook niet genoeg als je alleen bij de rijksoverheid de regeldruk vermindert die vervolgens keihard weer terugkomt in de vorm van gemeentelijke regeldruk.” Volgens Ten Hoopen moeten we kiezen voor het perspectief van de ondernemer, de burger en de professional.

 

Inhoud van het boek

In het boek staan bijdragen van prof. dr. P.H.A. Frissen, prof. dr. A. Dijksterhuis, prof. dr. P. Schnabel, prof. dr. A. Klamer, prof. dr. E. Tonkens, prof. dr. M. Trappenburg, prof. dr. W.J.M. Voermans, R.L. Heertje en het winnende essay van de essaywedstrijd onder studenten door W. Khan. Ook staan hierin de uitkomsten van een praktijkonderzoek naar het omgevingsrecht en de langdurige zorg, een impressie van het innovatiepanel en enkele bevindingen van een enquête onder ruim 400 bedrijven, 700 burgers en bijna 400 professionals.

Voor de boektrailer klik hier.

 

Bestellen

U kunt het boek bestellen door een email te sturen aan info@actal.nl. De kosten bedragen € 10,00 (administratie- en verzendkosten). Vermeld daarbij het onderwerp MMR en uw naam, adres, postcode en woonplaats. Het boek is gratis beschikbaar als pdf. Het omvat 136 pagina’s. Klik hier om het te downloaden.

 

De eindrapportage van het Praktijkonderzoek kunt u hier downloaden.

Het enquêteonderzoek door TNS-Nipo kunt u hier downloaden.